Дейв Проуз, британският актьор зад заплашителната черна маска на злодея от

...
Дейв Проуз, британският актьор зад заплашителната черна маска на злодея от
Коментари Харесай

Почина Дарт Вейдър

Дейв Проуз, английският актьор зад заплашителната черна маска на злодея от " Междузвездни войни " Дарт Вейдър, почина, заяви сътрудникът му Томас Бауингтън в неделя.

„ С огромна горест би трябвало да съобщим, че нашият клиент Дейв Проуз... умря през вчерашния ден сутринта на 85-годишна възраст “, написа Боуингтън във Facebook.

" Нека силата да бъде с него, постоянно! " сподели сътрудникът пред Би Би Си.

Боуингтън добави, че гибелта на Проуз е  " същинска и дълбока сърцераздирателна загуба за нас и милиони почитатели по целия свят ".
 
Фигурата на някогашния бодибилдър, трансформирал се в артист, извисяващ се на съвсем два метра, донесе на Проуз ролята на неотложно разпознаваемия антагонист в оригиналната трилогия на Междузвездни войни.

Но поради силния западноанглийски акцент на родения в Бристъл черен рицар, основателите на кино лентата се обръщат към Джеймс Ърл Джоунс за смразяващия глас, който ще се чуе зад маската.

Проуз все пак остана завързан към героя, казвайки на AФП през 2013 година, че той е " най-големият изверг на огромен екран за всички времена ". Откакто истинската трилогия „ Междузвездни войни “ излезе в края на 70-те и началото на 80-те, Проуз обиколи света за срещи със свои върли почитатели.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР